Ripoll

El pare de Mohamed Aalla i de dos jihadistes morts: "Cap família volia que això passés"

L'advocat de Mohamed considera que el jutge el va deixar en llibertat per la coherència de la declaració i la predisposició a col·laborar des del principi

RedaccióActualitzat

El pare de Mohamed Aalla i de dos dels presumptes terroristes morts, Brahim Aalla, assegura que el seu fill --Mohamed-- "no ha fet res" i que cap de les famílies dels joves terroristes de Ripoll volien que "això passés".

Brahim ha explicat que el dia dels atemptats de Barcelona, Mohamed era a la platja a Roses amb la seva dona i la seva filla i que no "sabia res" dels plans que estaven gestant els altres dos germans Aalla, Saïd i Youssef. El pare de Mohamed ha dit que no va notar cap comportament estrany en ells, però ha admès que Youssef no vivia a la casa familiar des de feia un mes i mig i que anava a la mesquita de manera habitual.

El jutge de l'Audiència Nacional va deixar Mohamed en llibertat provisional aquest dimarts després de considerar que no hi havia indicis "suficientment sòlids" per decretar la presó, ja que el veritable propietari del cotxe de Cambrils, malgrat que el vehicle estava al seu nom, era el seu germà,Youssef .

A Mohamed Aalla el van detenir divendres perquè l'Audi A3 que van fer servir per a l'atemptat de Cambrils anava a nom seu. Ell, però, sempre ha dit que el feia servir el seu germà, que era qui l'havia pagat i que l'havien posat al seu nom perquè l'assegurança fos més econòmica.

L'advocat Jaume Calders ha explicat que va atendre Mohamed Alla com a advocat d'ofici i que el detingut es va mostrar disposat a col·laborar amb els Mossos des de bon començament. Ha dit que va justificar amb coherència el fet de no tenir res a veure amb la cèl·lula terrorista tot i que el cotxe de Cambrils estava a nom seu.

"Era un tema per reduir el preu de les assegurances. Aquesta versió sembla que és coherent. Deuen haver comprovat les dades i deuen haver vist que ell no va trepitjar mai Tarragona, que no tenia coneixement dels fets. Que l'únic delicte, entre cometes, és ser germà de dos dels implicats: Saïd, que va caure mort a Cambrils, i el desaparegut Youssef, que se suposa que és la segona víctima del xalet d'Alcanar."

Segons l'advocat d'ofici, Aalla va fer una declaració clara i sense contradiccions i es va mostrar molt sencer.

"Jo només hi trobo dues explicacions: o bé que realment no el sorprèn i que podia imaginar-s'ho; o bé que està en una situació de xoc tal que no ha paït encara el dol. No li ha arribat i li arribarà. No ho sé. Només pot ser una d'aquestes dues coses. Perquè realment es va aguantar íntegre quatre hores i sabia el que li quedava."

Mohamed Aalla ha arribat aquest dimecres a les 6 de la matinada a casa seva després que el jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu, el va deixar en llibertat amb càrrecs. No duia ni diners ni documentació, però un taxista el va fiar i l'ha portat fins a Ripoll. Un cop a casa, els familiars han pagat el viatge.

 

A casa seva tot el matí ha estat un entrar i sortir continu de familiars i amics. La seva dona ha dit que està contenta, però també molt nerviosa per tot el que ha passat, i un amic ha explicat que ha trobat Mohamed cansat, esgotat i, també, consternat.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut