Albano-Dante Fachin (ACN)
Barcelona

Fachin presenta la plataforma "Som Alternativa" després d'abandonar Podem

La plataforma es presenta com una "alternativa insubmisa" per trencar amb el que anomena "règim del 78"

RedaccióActualitzat

L'exlíder de Podem a Catalunya Albano-Dante Fachin ha presentat a Barcelona el manifest fundacional del que vol ser l'embrió del seu nou projecte polític, la plataforma Som Alternativa, que propugna un model "insubmís i constituent" per trencar amb el que anomena "règim del 78".

En un acte a Barcelona aquest diumenge, Fachin s'ha envoltat de diversos dels seus antics companys de Podem, com l'exdiputada de Catalunya Sí que es Pot Àngels Martínez o la diputada d'En Comú Podem al Congrés Marta Sibina. Segons la plataforma, hi van assistir unes 200 persones, entre aquestes, membres de la direcció de Podem que van abandonar el partit al seu costat, com Laura Haba, Paulino Gracia, Mireia Palau, Manuel Cónsola, Pablo Daglio i Vicent Pruñonosa.

Després d'abandonar la formació morada fa una setmana, el fins ara líder de la formació ha apuntat que Podem ha canviat el discurs i ara parla de "consensos del 78":

"Molts dels que hem estat a Podem seguim tenint clar que és necessari trencar, des de baix, amb el règim del 78. És Podem qui ja no ho té clar i parla dels 'consensos del 78'".

Fachin també ha denunciat que l'anomenada nova política "ha envellit a un ritme vertiginós" i que ara és l'hora d'una altra política. A més ha sostingut que actualment a Catalunya "dividir entre independentistes i no independentistes és assumir el relat del bloc del 155".

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut