Expectació als Estats Units davant l'anunci imminent dels vicepresidents d'Obama i McCain

El candidat demòcrata Barack Obama i el seu oponent, el republicà John McCain, continuen la cursa cap a la Casa Blanca. Com més s'apropa la data de les eleccions, al novembre, menys incògnites queden per resoldre. Una de les millor guardades és el candidat a la vicepresidència. Es creu que Obama podria fer públic aviat el seu número dos, ja que ho hauria d'anunciar abans que dilluns arrenqui la convenció que el Partit Demòcrata farà a Denver.

Actualitzat
El nom de l'escollit per a formar tàndem amb Obama ha estat motiu de moltes especulacions als Estats Units i sembla que s'intentarà mantenir en secret amb l'objectiu de buscar el màxim impacte mediàtic possible. Hi ha diversos finalistes, entre els quals la senadora Hillary Clinton.

Altres noms són el de Tim Kaine, de 50 anys, governador de Virgínia, un dels estats que històricament dóna suport als republicans. Aconseguir suports allà seria un cop molt dur per al seu rival, John McCain.

Un altre nom que sona amb força és el del senador d'Indiana, Evan Bayh, de 52 anys. Es tracta d'un polític moderat i centrista, que inicialment va donar suport a Hillary Clinton, per tant seria una opció conciliadora entre les dues tendències dins del partit.

El darrer candidat -i un dels favorits- és Joe Biden, de 65 anys, amb molta experiència en política, sobretot internacional, fet que compensaria els escassos quatre anys de bagatge d'Obama. De fet, aquests dies es troba a Geòrgia per analitzar les conseqüències del conflicte amb Rússia.
Anar al contingut