L'evacuació es fa amb helicòpters i també hi ha afectats que baixen a peu, acompanyats de personal especialitzat en muntanya (EFE)
L'evacuació es fa amb helicòpters i també hi ha afectats que baixen a peu, acompanyats de personal especialitzat en muntanya (EFE)
Santa Cruz de Tenerife

Evacuen el centenar de persones que han passat la nit al refugi del Teide

Els afectats han estat evacuats en helicòpter o han baixat a peu, després que aquest dimecres una seixantena de persones quedessin atrapades durant sis hores al telefèric per culpa d'una avaria

RedaccióActualitzat

Aquest matí ha començat l'evacuació de les 111 persones, vuit de les quals eren nens, que han hagut de passar la nit al refugi del Teide, a Tenerife. El centenar d'afectats han passat la nit en aquest refugi i una seixantena de persones més han quedat atrapades durant sis hores al telefèric per culpa d'una avaria. L'evacuació es fa amb helicòpters i també a peu. Els acompanyen efectius de la Unitat Militar d'Emergència (UME).

El destacament d'urgències ha informat que a la nit no hi ha hagut problemes i que només han hagut de fer "intervencions puntuals de caràcter lleu". Una cinquantena d'efectius de seguretat han pujat a peu al refugi per portar mantes i aliments, i prestar assistència. La carretera d'accés al Parador de la zona ha quedat tancada en els dos sentits per facilitar el rescat.

Les dues cabines del telefèric del Teide es van avariar, per causes desconegudes, a dos quarts de dues del migdia d'aquest dimecres, quan estaven situades a una alçada d'entre 40 i 50 metres. El rescat es va fer mitjançant un sistema de cordes i amb l'ajuda dels bombers. Els 60 ocupants van ser rescatats i tots estan bé. Els turistes van tornar en autobús als seus allotjaments a l'illa.

A les feines de rescat hi participen els treballadors del telefèric, personal del Grup d'Emergències i Salvament, la Guàrdia Civil, la Policia Local, efectius sanitaris, bombers agents del Parc Nacional, Protecció Civil i la Creu Roja.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut