Uns soldats davant un edifici de la Unió Europea a Brussel·les
Uns soldats vigilen un edifici de la Unió Europea a Brussel·les
Brussel.les

Europa manté la pressió contra el jihadisme amb quatre detinguts a Grècia

Els detinguts a Grècia no estan relacionats amb la cèl·lula islamista desmantellada aquesta setmana a Brussel·les

RedaccióActualitzat

Es manté la pressió policial contra el jihadisme a tot Europa. Bèlgica manté la màxima alerta antiterrorista i ha mobilitzat l'exèrcit en llocs susceptibles de patir atacs jihadistes. Els militars han començat a rellevar els policies per vigilar llocs estratègics de la capital, Brussel·les, i de la ciutat d'Anvers. En total es mobilitzaran més de tres-cents soldats.

Aquesta mesura forma part d'un total de 12 iniciatives presentades pel govern belga en un pla de lluita contra el radicalisme i el terrorisme. Bèlgica ha fet diverses operacions antiterroristes i ha desmantellat l'aparell operatiu i logístic d'una cèl·lula de presumptes jihadistes que planejaven atemptar de forma imminent contra la policia en comissaries i vies públiques.

A Grècia s'han detingut quatre persones, però la fiscalia belga ha desmentit que estiguin relacionades amb la cèl·lula islamista desmantellada aquesta passada setmana a Brussel·les. Segons la fiscalia federal belga, les investigacions i les dades facilitades per la policia grega no permeten establir-hi cap lligam.

La policia grega va informar dissabte que entre les quatre persones que havia detingut hi havia un belga d'origen marroquí presumptament vinculat a Estat Islàmic i de qui se sospita que ha coordinat les accions de la cèl·lula desmantellada divendres a la localitat de Verviers, a Bèlgica. Les proves d'ADN haurien descartat ara que el presumpte cap d'aquest grup terrorista, identificat com Abdelhamid Abaaoud, estigui entre els detinguts.

Mentrestant, el Regne Unit i els Estats Units han convocat per dijous a Londres una reunió de la coalició internacional que lluita contra Estat Islàmic i que agrupa una vintena de països, inclosos diversos aliats àrabs. La reunió es farà entre els ministres d'Afers Estrangers.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut