Barcelona

Estudis de la Generalitat conclouen que molts joves tenen actituds masclistes

El masclisme no és només cosa d'adults. Les enquestes fetes pel departament d'Acció Social de la Generalitat certifiquen que molts joves d'entre 14 i 18 anys tenen actituds masclistes i de dominació cap a les seves parelles. I potser el més preocupant és que ho accepten amb normalitat. Per intentar frenar aquest fenomen, es torna a posar en marxa la campanya "Enraona. Talla amb els mals rotllos. Per unes relacions lliures de violència masclista".

Actualitzat
La campanya del Departament d'Acció Social "Enraona. Talla em els mals rotllos" consisteix en la difusió gratuïta d'anuncis a diferents mitjans a partir d'aquest dissabte i fins al 5 de desembre. La intenció d'aquestes peces és evitar que aquestes actituds masclistes desemboquin en violència de gènere.

Les enquestes revelen, entre altres dades, que nois i noies de 14 a 18 anys veuen la gelosia com un sentiment positiu o entenen que les seves parelles controlin les trucades i missatges que fan des dels seus telèfons mòbils o altres situacions de control.

Amb la commemoració del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones el 25 de novembre també es difondran cartells per escoles i instituts a tot Catalunya.
Anar al contingut