Dona yazidita alliberada
Els alliberats són persones grans, discapacitats i de dones i criatures malaltes
Irak

Estat Islàmic allibera 148 yazidites segrestats al nord de l'Irak a l'agost

Des que va començar l'ofensiva d'EI al juliol, més de 500.000 yazidites i membres d'altres minories religioses han fugit del nord de l'Irak

RedaccióActualitzat

El grup jihadista Estat Islàmic ha alliberat 148 persones de la minoria kurda yazidita que havien segrestat el mes d'agost a la zona de Sinyar, al nord de l'Irak. Es tracta sobretot de persones grans, discapacitats i de dones i criatures malaltes.

Els milicians els han deixat en llibertat al nord de l'Iraq, a prop de Kirkuk, on els han recollit combatents kurds i els han portat a centres de salut. Molts tenen problemes físics o mentals fruit del patiment dels mesos de segrest.

Els yazidites, d'ètnia kurda i de religió basada en el zoroastrisme, són blanc preferent dels atacs dels jihadistes islàmics, que els consideren infidels.

Des que va començar l'ofensiva d'Estat Islàmic, al juliol, més de mig milió de yazidites i membres d'altres minories religioses han fugit del nord de l'Irak i més d'un centenar han mort en atacs jihadistes.

L'èxode i la persecució dels yazidites va ser el que va precipitar la creació d'una coalició internacional liderada pels Estats Units.

Anar al contingut