Lleida

Esquerra presidirà la Diputació de Lleida amb el suport del PSC

El republicà Jaume Gilabert, actual delegat del govern català a Lleida, presidirà la Diputació lleidatana després de l'acord a què han arribat ERC, que té tres diputats, i el PSC, que en té deu. El mateix Gilabert, acompanyat del primer secretari del PSC de Lleida i conseller d'Agricultura, Joaquim Llena, ho ha anunciat aquest divendres a la tarda. D'aquesta manera Convergència i Unió, que presidia l'organisme des del 1984, queda a l'oposició amb onze diputats.

Actualitzat

Els republicans han rebutjat la proposta de CiU, que també havia ofert la presidència a Esquerra, a causa de, segons Gilabert, la major sintonia dels seus candidats amb el PSC i perquè pensen "que la institució ha de servir el món local i no com a propaganda d'una persona", en referència al fins ara president, el convergent Isidre Gavín. Llena també ha afirmat que cal que l'acord permeti "perdre de vista quatre anys nefastos per al món local en els quals s'ha confós la Diputació amb un òrgan propagandístic".

D'altra banda, les executives de la federació del PSC de les comarques de Lleida i d'Esquerra Republicana a Ponent han anunciat, en una roda de premsa conjunta, que han arribat a acords per governar a les Borges Blanques, Mollerussa, Tàrrega i Montgai, tal com ja havien dit que farien a Solsona. Republicans i socialistes també han formalitzat acords per governar els consells comarcals del Segrià, la Noguera i la Segarra. Per la seva banda, al Consell Comarcal de les Garrigues també sembla que hi haurà un pacte PSC-ERC, tot i que encara queden algunes qüestions per lligar.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut