Europeu de bàsquet femení

Espanya guanya Polònia i es classifica per als Jocs Olímpics d'Atenes

Semblava impossible pensar en la medalla de bronze quan, a l'inici de l'últim quart, la selecció estatal perdia de 15 punts (56-71) i havia arribat a perdre de 20. Però aleshores Vicente Rodríguez ha donat entrada a Marta Fernández (19 punts) i a Núria Martínez (14) i les dues jugadores catalanes han capgirat el matx. Espanya ha pressionat en defensa i ha corregut el contraatac com no ho havia fet fins aquell moment i quan faltaven només dos minuts han empatat el partit a 79. Una nova acció de Núria Martínez i dos tirs lliures transformats per Laia Palau han sentenciat el partit.

En només un quart, Espanya ha guanyat la medalla de bronze i de retruc ha aconseguit la classificació per als Jocs d'Atenes gràcies a un parcial favorable de 29-10. El partit havia començat com el de semifinals amb un primer quart horrible de l'equip espanyol, que ha encaixat un 29-14 en contra. A la "gegant" Dydek s'hi ha unit l'aler Bibrzyscka i només Valdemoro (15 punts) i Rosi Sánchez (15 punts) responien pel bàndol estatal. Però l'entrada de Martínez i de Fernández ha permès remuntar Espanya. Qui sap si Vicente Rodríguez hagués confiat en elles en el partit contra Rússia el resultat final hauria estat diferent i Espanya hauria lluitat per la medalla d'or. Sigui com sigui, Espanya tanca aquest Europeu de Grècia amb un balanç de 7 victòries i 1 derrota, una medalla de bronze i la classificació per als Jocs Olímpics. Rússia ha guanyat la República Txeca (59-569 i ha guanyat la medalla d'or.