Reunió de la mesa del Parlament aquest dimarts (ACN)
Barcelona

L'informe dels lletrats del Parlament sobre el calendari d'investidura no arriba a la mesa

El dictamen sobre si el rellotge ha començat a córrer o no després de l'ajornament del ple s'esperava que estigués enllestit per a la reunió de la mesa

RedaccióActualitzat

Els lletrats del Parlament han posposat el lliurament de l'informe, que no és vinculant, sobre els terminis per investir un president de la Generalitat després de l'ajornament del ple que va decidir fa una setmana el president de la cambra, Roger Torrent.

Segons havia dit el mateix Torrent, esperaven que l'informe es pogués abordar en la reunió d'aquest dimarts de la mesa, però ha acabat sense abordar la qüestió principal que tenia prevista.

 

Fonts parlamentàries han assenyalat que l'informe està redactat, però que els lletrats n'han d'acabar de tancar alguns serrells i que prefereixen que s'abordi en la reunió de la mesa de dimarts que ve. Amb tot, no es pot descartar que el puguin acabar presentant al llarg d'aquest dimarts.

Què ha de valorar l'informe

L'informe ha de donar el dictamen dels lletrats del Parlament sobre el calendari de la investidura. A partir del reglament, han d'acabar aclarint un fet insòlit, si arran de l'ajornament del debat ha començat a córrer o no el rellotge del termini de dos mesos que hi ha establert perquè, si no s'investeix un candidat a la presidència, la cambra quedi dissolta automàticament i s'hagin de convocar noves eleccions.

Si el compte enrere hagués començat, això afegiria més pressió a JxCat i ERC per arribar a un pacte d'investidura. Pels independentistes, el temps no ha començat a córrer perquè no s'ha arribat a fer la primera votació d'investidura tenint en compte que el ple no va arribar a reunir-se. No ho veu igual l'oposició.

Segons l'agència EFE, els lletrats s'inclinarien per considerar que el compte enrere de dos mesos no s'ha posat en marxa en no haver-se fet cap votació.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàIndependènciaEleccions 21D
Anar al contingut