Barcelona

Es presenta l'Any de l'Alimentació, la Cuina i la Gastronomia, que Barcelona celebrarà el 2005

Exposicions, cursos, xerrades i espectacles serviran per celebrar al 2005 l'Any de l'Alimentació, la Cuina i la Gastronomia, que centrarà la promoció turística de Barcelona i també de la resta de Catalunya. Aquest any temàtic anirà de març a març perquè el final coincideixi amb el Saló Alimentària. Seran unes 150 activitats en què es vincularà la gastronomia a la cultura, la ciència, la salut i l'educació. L'objectiu és aprofitar els reconeguts creatius catalans, però també la tradició de la cuina mediterrània i, amb tot plegat, aconseguir referents gastronòmics.

Actualitzat
Barcelona celebrarà l'Any de l'Alimentació, la Cuina i la Gastronomia des del març de 2005 fins al març de 2006 amb aproximadament 150 activitats, segons ha anunciat el segon tinent d'alcalde i vicepresident de Turisme de Barcelona, Jordi Portabella. Els 150 actes, entre conferències, exposicions, fires, tastos i itineraris, que s'organitzaran serviran per mostrar el "fet diferencial" de la cultura catalana. L'Any de la Gastronomia arrencarà amb l'exposició "La cuina dels genis del foc", sobre els cuiners de prestigi que treballen a Catalunya, i finalitzarà amb el Saló Alimentària, la segona fira mundial de l'alimentació dirigida als professionals del sector. La celebració d'aquest any monogràfic, una fórmula de promoció turística repetida amb èxit a través de les figures de l'arquitecte Gaudí (2003) i el pintor Dalí (2004), permetrà captar nous visitants, i redundarà en benefici d'un sector hostaler que va ingressar 835 milions d'euros el 2001 gràcies als turistes, cosa que suposa més d'un 30% de les despeses d'aquest col·lectiu a la capital catalana. L'Any de la Gastronomia compaginarà actes en què s'abordaran les arrels culinàries de Catalunya amb altres on s'enaltiran les noves tècniques gastronòmiques i els productes més exòtics. Entre els mesos de març de 2005 i 2006 es programarà la primera edició de les fires de la xocolata i de productes artesanals d'alta qualitat elaborats a Catalunya, així com un cicle de cinema; es reforçaran tradicions culinàries com la del Dijous Gras, el dia de la mona i la nit de Sant Joan, i s'escollirà el millor cuiner de l'any en un concurs obert als 60.000 professionals del sector que hi ha a Espanya. Els diferents actes es combinaran amb el traçat d'itineraris gastronòmics per la capital catalana definits per Turisme de Barcelona, que se centraran en el districte de Ciutat Vella, i amb la promoció dels mercats com a espais de venda de gènere de qualitat. Ja s'han tancat una cinquantena d'actes -la majoria de més d'un dia de durada-, als quals se sumaran un altre centenar que estan pendents de dates i protagonistes.
Anar al contingut