Les pastanagues del Teatre de Bescanó van ser una de les protestes més curioses contra l'augment de l'IVA cultural
Les pastanagues del Teatre de Bescanó van ser una de les protestes més curioses contra l'augment de l'IVA cultural

Entra en vigor la rebaixa de l'IVA als espectacles en directe

Aquesta rebaixa fiscal constituïa una de les grans reivindicacions del món de la cultura des que l'impost va pujar el setembre del 2012

Actualitzat

L'anunciada rebaixa de l'IVA aplicat als espectacles en directe del 21% al 10% entrarà en vigor aquest dijous després de publicar-se al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), que recull l'aprovació de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat de 2017, que inclouen la mesura. El Consell de Ministres va donar llum verda al març a una rebaixa fiscal que constituïa una de les grans reivindicacions del món de la cultura des que l'impost va pujar el setembre de 2012.

Aquesta rebaixa de l'IVA que deixa fora el cinema es va aprovar amb els vots de PP, Cs, PNB, UPN, Fòrum Astúries, Coalició Canària i Nova Canàries.

Segons un informe de la Fundació Alternatives, el nombre d'assistents a espectacles culturals ha caigut un 30% des del 2008, primer pel context de crisi i, després, per l'augment de l'IVA. En total, 4.000 empreses del sector s'han vist obligades a tancar en els darrers nou anys.

 

Anar al contingut