Ensenyat amb els candidats del PSIB i Podem (EFE)
Ensenyat amb els candidats del PSIB i Podem (EFE)
Mallorca

Ensenyat i Salord, de MÉS, nous presidents del Consell de Mallorca i Menorca

Ensenyat, que va ser alcalde d'Esporles durant deu anys, s'ha compromès a treballar per una illa "millor, més lliure, més sostenible, més solidària i més democràtica"

RedaccióActualitzat

Miquel Ensenyat ja és president del Consell de Mallorca. El candidat de MÉS ha estat escollit amb els sis vots de la seva formació, els set regidors dels socialistes balears i cinc més de Podem.

Ensenyat, que va ser alcalde d'Esporles durant deu anys, s'ha compromès a treballar per una illa "millor, més lliure, més sostenible, més solidària i més democràtica".

El nou president ha anunciat que crearà mecanisme de participació ciutadans i ha avançat la seva primera mesura: "Acabar amb l'aberració d'importar escombraries d'altres països per cremar-les a la incineradora de Son Reus". També ha promès la redacció d'un nou Pla Territorial que acabi amb "l'especulació i la destrucció del paisatge".

La seva antecessora, la popular Maria Salom, ha afirmat que deixa una bona herència, sense factures pendents. La política del PP ha anunciat que farà una oposició vigilant i ha denunciat que entrin al govern de l'illa "partits d'extrema esquerra".

Aquest és el segon cop que l'esquerra governarà al Consell de Mallorca després del mandat de Francina Armengol del PSIB del 2007 al 2011.

Salord a Menorca

MÉS també governarà al Consell de Menorca. La companya de partit d'Ensenyat, Maite Salord, ha estat elegida també amb els vots del PSIB i Podem.

Els tres consellers de MÉS han promés el càrrec "per imperatiu legal i sense renunciar al dret a decidir com a poble".

Salord serà la presidenta durant els dos primers anys i Susana Mora, dels socialistes, en els dos últims.

Anar al contingut