Cues a l'aeroport del Prat a mig matí per passar els controls de seguretat (ACN)
Cues a l'aeroport del Prat aquest dimarts per passar els controls de seguretat (ACN)
El Prat de Llobregat

Els vigilants de seguretat de l'aeroport amenacen amb una vaga parcial indefinida

Els treballadors reclamen que Aena sigui present en les reunions amb l'empresa com a mesura per seguir negociant i desconvocar la vaga programada per al 4 d'agost

RedaccióActualitzat

El conflicte de l'aeroport del Prat es complica després que la reunió entre els vigilants de seguretat i la seva empresa no desbloquegés la situació aquest dimarts, quan, per segon dia consecutiu, es van repetir les llargues cues als controls d'accés per la vaga de zel dels treballadors.

Els vigilants van sortir molt decebuts de la reunió que es va fer amb la mediació de la Generalitat i admeten que no es van acostar posicions amb l'empresa EULEN. Els treballadors reclamen que Aena sigui present en les reunions per continuar negociant i desconvocar la vaga parcial indefinida programada per al 4 d'agost.

Mentrestant, continuaran treballant com aquests dies, sense hores extres. Els treballadors neguen que facin una vaga encoberta, i diuen que només apliquen el reglament.

Aquest dimecres, cues a primera hora

Per tercera jornada consecutiva s'han repetit les cues. Poc abans de les sis del matí s'han produït pics d'espera de fins a 40 minuts, segons han informat fonts d'Aena, tot i que passades les vuit la situació ja s'havia tornat a normalitzar. Les cues es poden tornar a produir al llarg del dia, com ha passat dilluns i dimarts.     

La consellera de Treball, Dolors Bassa, en declaracions al programa "Gravetat zero", de Catalunya Ràdio, ha dit que considera vergonyós que Aena i l'Estat es desentenguin d'un conflicte que haurien d'intentar solucionar, ja que "Aena és una empresa estatal".

 

S'aconsella facturar amb tres hores d'antelació

Si finalment s'arriba a la vaga indefinida a partir del 4 d'agost les aturades es farien, per torns, cada divendres, dissabte, diumenge i dilluns.

La jornada de cues d'aquest dimarts no va ser tan caòtica com la de dilluns, però, segons Aena, en hores punta hi va haver 46 minuts d'espera. Els problemes es van concentrar especialment a primera hora del matí.

Vueling, responsable del 60% de les operacions, aconsella facturar amb tres hores d'anticipació i passar pels controls al més aviat possible.

Anar al contingut