Bixkek

Els tràmits burocràtics endarrereixen la repatriació dels tres alpinistes morts al Kirguizistan

Els escaladors de Ripoll, Tarragona i Ontinyent eren joves experimentats i es van veure sorpresos per una allau "imprevisible"

RedaccióActualitzat

Els tres alpinistes morts per una allau diumenge al Kirguizistan continuen a Bixkek, la capital del país, a l'espera de ser repatriats. Els tràmits burocràtics es podrien allargar perquè cal traduir els documents al rus per obtenir els visats de sortida i no hi ha vol regular directe entre Bixkek i Espanya.

Els escaladors de Ripoll, Ontinyent i Tarragona, d'entre 18 i 24 anys, formaven part d'una expedició de deu persones organitzada pel Centre de Tecnificació d'Alpinisme de Catalunya (CTAC) i tenien experiència en la muntanya. L'allau va tenir lloc a 4.620 metres d'altura, camí del cim d'Ak-Too, al parc nacional d'Ala Artxa. La resta de l'expedició es troba bé i ha treballat per recuperar els cossos dels seus companys.

Els tres alpinistes es van veure sorpresos per una allau "imprevisible", segons ha explicat el sotstècnic del CTAC, Elies Coll. "Ha estat una desgràcia i fruit de l'atzar", ha assenyalat Coll, que ha afegit que "l'allau els va arrencar de la paret i van morir. A partir d'aquí no sabem gaires coses més". Les feines de rescat les han dut a terme els mateixos membres de l'expedició amb l'ajuda d'un helicòpter. L'expedició va arribar al Kirguizistan fa una setmana i tenia previst tornar el 15 de juliol, però la mort dels tres escaladors ha precipitat el seu retorn a Catalunya.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut