Brussel·les

Els terroristes de Brussel·les volien tornar a atemptar a París, segons la fiscalia belga

Segons un comunicat oficial, la pressió policial va obligar a canviar d'objectiu els jihadistes

RedaccióActualitzat

Els terroristes de Brussel·les volien tornar a atemptar a París, segons ha informat la fiscalia belga.

Segons un comunicat oficial, la pressió policial va obligar a canviar d'objectiu els jihadistes, que van optar per improvisar i van triar l'aeroport i el metro de la capital belga per cometre un segon atemptat.

Aquestes revelacions es fan públiques després de l'interrogatori dels últims detinguts, entre els quals hi ha Mohamed Abrini, que ha confessat ser el misteriós "home del barret" que acompanyava els suïcides que es van immolar a l'aeroport de Zaventen.

Abrini, de 31 anys, de nacionalitat belga i origen marroquí, hauria confessat la seva participació en l'atemptat i ja ha estat inculpat per un jutge per participar en activitats i assassinats terroristes.

Abrini ja estava inculpat prèviament per la seva implicació en els atemptats de París del 13 de novembre, en què van morir 130 persones. Ell seria l'home que va acompanyar amb cotxe Salah Abdeslam i altres terroristes per cometre els atacs de la capital francesa.

Osama Krayem, al metro

La fiscalia també ha confirmat que un altre dels detinguts, Osama Krayem, és l'home que sortia a les imatges de les càmeres de seguretat del metro de Brussel·les, on se'l veia parlant amb el kamikaze que es va fer esclatar a l'estació de Maelbeek. Krayem apareix carregant unes motxilles, però després es retira i fuig del lloc de l'atemptat.

Dels sis detinguts divendres, n'hi ha dos més que estan acusats de col·laboració i dues persones que han quedat en llibertat sense càrrecs.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut