França

Els sindicats francesos exigeixen a la majoria parlamentària la retirada del contracte per a joves abans del 17 d'abril

Els sindicats francesos s'han reunit amb els líders de la majoria parlamentària de dretes, la Unió per un Moviment Popular, per aconseguir retirar el Contracte de Primera Feina abans del 17 d'abril. Demà continuaran la seva ronda parlamentàries amb altres forces polítiques. Els líders sindicals han elaborat un comunicat comú on es pressiona al govern amb noves mobilitzacions si no són ateses les seves reivindicacions. El president francès, Jacques Chirac, ja havia recomanat la setmana passada la modificació dels punts més controvertits. Una recomanació que ha fet que la majoria presidencial ofereix ara un projecte de llei amb aquestes modificacions.

Actualitzat

Els sindicats francesos exigeixen al govern la retirada immediata de la llei que implanta el contracte de primera feina, a tot estirar, després de les vacances de Setmana Santa. En un comunicat conjunt que han emès les organitzacions de treballadors i estudiants han posat la data límit del 17 d'abril, perquè l'executiu derogui aquesta polèmica mesura. 

Abans d'aquest nou contacte amb els sindicats, el president de la República, Jacques Chirac, havia demanat responsabilitat i diàleg constructiu i havia fet una crida als estudiants perquè tornin a classe. Chirac continua intentant fer de mediador en un conflicte que amenaça d'acabar amb les aspiracions presidencials del seu principal delfí polític, el primer ministre Dominique de Villepin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut