Roma

Els rebels asseguren que la guerra a Líbia ha causat 10.000 morts i 55.000 ferits

10.0000 morts i entre 50.000 i 55.000 ferits en la guerra de Líbia. Són dades del president del Consell Nacional de Transició de Líbia, Mustafa Abdelyalil, que ha facilitat al ministre italià d'Afers Estrangers, Franco Frattini, en la reunió que han tingut tots dos a Roma.

Actualitzat
Un nou balanç de morts i ferits a Líbia dispara la xifra de víctimes en la guerra a Líbia, que enfronta partidaris del règim i insurgents, que demanen la caiguda del dictador Moammar al-Gaddafi.

El president del Consell Nacional de Transició de Líbia (CNT), Mustafa Abdelyalil, s'ha reunit a Roma amb el ministre italià d'Afers Exteriors, Franco Frattini, i li ha dit que el conflicte ja ha provocat 10.000 morts i entre 50.000 i 55.000 ferits.

El cap de la diplomàica ha convidat al Consell Nacional de Transició, que representa els rebels libis i fa de govern provisional del país, a la reunió del Grup de Contacte sobre Líbia que es farà a la capital italiana el 2 de maig i en la qual s'abordaran les ajudes a la defensa del poble libi i la venda del petroli que s'estreu a les zones sota control dels insurgents.

En aquest sentit, Mustafa Abdelyalil ha dit que els atacs aeris contra les tropes de Gaddafi de la coalició aliada "no són suficients" i "no es protegeix totalment" al poble. El president del CNT, però, ha afirmat que el govern que formin en el futur afavorirà les relacions amb Itàlia, França i Qatar, que són els únics països que, de moment, han reconegut aquest òrgan que representa el govern opositor.
Anar al contingut