Els productors d'espigalls del Garraf treballen per aconseguir la DOP

ACN Vilanova i la Geltrú \/ Olivella.-Els productors d'espigalls del Garraf s'han proposat aconseguir la DOP per preservar la qualitat del seu producte i incrementar-ne la promoció. Agrupats en l'associació 'Espigalls del Garraf', treballen amb l'assessorament científic de la Fundació Miquel Agustí, que està analitzant la diversitat de varietats actuals per aconseguir crear la llavor de "l'espigall perfecte". Montse Marcé, presidenta de l'associació de productors, afronta el camí cap a la DOP com una camí molt llarg però esperançador. Assegura que aconseguir el segell de qualitat europeu seria un "reconeixement" a la perseverança dels agricultors. Alhora, el mateix projecte científic també proposa expandir el volum de conreu d'espigalls, introduint aquesta activitat entre els boscos del Parc Natural del Garraf.
Els productors d'espigalls del Garraf treballen per aconseguir la DOP

Els productors d'espigalls del Garraf treballen per aconseguir la DOP

ACN Vilanova i la Geltrú \/ Olivella.-Els productors d'espigalls del Garraf s'han proposat aconseguir la DOP per preservar la qualitat del seu producte i incrementar-ne la promoció. Agrupats en l'associació 'Espigalls del Garraf', treballen amb l'assessorament científic de la Fundació Miquel Agustí, que està analitzant la diversitat de varietats actuals per aconseguir crear la llavor de "l'espigall perfecte". Montse Marcé, presidenta de l'associació de productors, afronta el camí cap a la DOP com una camí molt llarg però esperançador. Assegura que aconseguir el segell de qualitat europeu seria un "reconeixement" a la perseverança dels agricultors. Alhora, el mateix projecte científic també proposa expandir el volum de conreu d'espigalls, introduint aquesta activitat entre els boscos del Parc Natural del Garraf.