Feixos de bitllets de 100 i 200 euros (Foto: Reuters)
Catalunya deu prop de 42.000 milions d'euros. (Foto: Reuters)
Madrid

Els pressupostos generals presentats pel govern no convencen partits ni sindicats

Dijous que ve, al Congrés, començarà la tramitació parlamentària dels pressupostos presentats pel govern espanyol i se'n sabran més detalls. De moment, partits i sindicats ja hi han dit la seva. Comissions Obreres i UGT consideren que la baixada de l'IRPF no és suficient per tenir més ingressos. Per Convergència i Unió, els pressupostos són continuistes i no aporten cap mesura per sortir de la crisi. Iniciativa-Verds i Esquerra republicana creuen que són l'antítesi dels comptes que necessita el país. I pel Partit Popular, incrementaran l'atur.

Actualitzat
Pel secretari general d'Esquerra Republicana, Joan Ridao, aquests "són els pressupostos de la crisi, no els pressupostos contra la crisi". A més, els ha qualificat de clarament antisocials, "Zapatero, un cop més, posa l'intermitent a l'esquerra i acaba girant a la dreta".

D'altra banda, Cristóbal Montoro, coordinador d'Economia del Partit Popular, ha considerat que "estem davant els pressupostos que incrementen l'atur" i "apugen els impostos", fent-los més injustos per a les classes mitjanes i els joves.

Pel que fa a la reacció dels sindicats, Ignacio Fernández Toxo, secretari general de CCOO, s'ha mostrat satisfet amb el fet que es distribueixi la càrrega impositiva d'una manera més equitativa, però ha advertit que els recursos que necessita el país per superar els reptes s'han de buscar en l'economia submergida i el frau fiscal. Per Cándido Méndez, secretari general d'UGT, són els pressupostos de la "resignació" i ha assegurat que mantindran la població espanyola en l'estancament econòmic.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut