Rajoy durant una reunió del Consell de Ministres (Reuters)
Rajoy durant una reunió del Consell de Ministres (Reuters)

Els passos que el govern espanyol ha de seguir per aprovar l'article 155

Actualitzat

El govern espanyol està acabant de preparar el decret amb què farà efectives les mesures de l'article 155 per a la intervenció de la Generalitat. Serà la proposta que haurà de votar el ple del Senat. De fet, en comptes de només un, podrien ser diversos decrets.

El decret s'està perfilant en paral·lel al debat de les mesures a la cambra alta, en coordinació amb el palau de La Moncloa i tots els ministeris.

Un cop el ple aprovi les mesures, el president del Senat, Pío García Escudero, ho comunicarà oficialment al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i al president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El Consell de Ministres és qui té la competència d'aprovar-ho, i el president Mariano Rajoy encara no ha convocat la reunió del consell, a l'espera del desenvolupament del ple, que podria durar fins a primera hora de la tarda.

No seria necessari, segons fonts del govern espanyol, que el BOE publiqui les mesures. Un cop el Senat hagi complert el tràmit, el govern les pot aprovar definitivament.

El que sí que publicaria el BOE seria el decret o decrets del govern, i a partir de llavors tindrien plena vigència. Des d'aquest moment, el president català i els membres del govern quedarien cessats.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàIndependència
Anar al contingut