Tarragona

Els passatgers d'un creuer denuncien la companyia en trobar el vaixell en obres

Ara alguns dels passatgers s'han unit per presentar una denúncia contra la companyia, que està estudiant trobar una solució extrajudicial

RedaccióActualitzat

Quan els turistes es van embarcar en un creuer per anar de vacances pel Mediterrani, es van trobar amb un vaixell en obres. Ningú els va advertir del que es trobarien, i ara els passatgers, que van enregistrar les imatges, s'han unit per presentar una denúncia contra la companyia Pullmantur, que espera trobar una solució extrajudicial.

Tot va començar quan van sortir de Barcelona el dia 12 de novembre per passar 7 dies de relax pel Mediterrani, però des del primer dia es van trobar amb una realitat inesperada: sorolls i pudors per les obres que es feien al vaixell.

La incredulitat dels més de 1.400 passatgers que hi havia a bord va fer que molts fessin fotos i vídeos per poder provar el que estaven vivint, un autèntic malson de pols i enrenou sobretot per aquells que van decidir quedar-se al creuer i no fer cap excursió. Així ho explica Emilio Hernández, un dels passatgers afectats:

"Allò era: allí on et posessis senties soroll de picar, pols, la gent queixant-se. Altres amb els ulls plorant de la pols. Pudor d'aiguarràs, més ben dit, de dissolvent".

I Felipe Cózar, també passatger afectat, afegeix:

"Jo crec que al tercer dia ja voliem tornar cap a casa. Imagina't quines vacances".

Ara en un bufet de Reus, hi ha més d'un centenar d'afectats que han presentat una denúncia col·lectiva. Pullmantur vol arribar a un acord extrajudicial amb els afectats.
 
Això ha explicat l'advocat dels afectats, Ivan Guallar, quan es refereix a què faran els afectats que han presentat denúncia:

"En el cas que no sigui satisfactòria la solució extrajudicial, anirem a la via judicial en defensa dels interessos conculcats de tots els perjudicats".

El creuer també va fer escala a Palma, on van pujar molts passatgers de les illes Balears que també han denunciat els fets. Un dels passatgers afectats de les Illes, Francisco García, ha declarat que demanen que se'ls retornin els diners:

"Gairebé tots demanem l'import del creuer íntegre. Tot el que vam pagar és el que volem".

El preu del viatge ronda una mitjana d'uns 600 euros. Segons la naviliera, les obres només afectaven el 5% del vaixell i es feien de nit o quan els passatgers eren fora, i asseguren que es tracta d'una pràctica habitual.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut