Islamabad

Els organismes de cooperació internacional acusen el món de girar l'esquena al Pakistan

L'ajuda destinada als damnificats per les inundacions del Pakistan arriba a un ritme molt lent i ara mateix, segons ha denunciat l'ONU, no suma ni la meitat dels 360 milions d'euros que es necessiten amb urgència. Els organismes de cooperació internacional acusen el món de girar l'esquena als afectats per la tragèdia d'aquest país asiàtic, on, a banda dels 2.000 morts, hi ha 20 milions d'afectats per les pitjors inundacions de la seva història. L'ONU alerta que ja s'han manifestat els primers brots de malalties infeccioses, principalment de còlera, que ja ha causat alguns morts.

Actualitzat
La falta d'aigua potable i d'aliments són els principals problemes que hi ha en aquests moments al Pakistan, com ha explicat al programa "El matí de Catalunya Ràdio" el coordinador d'Emergències de l'Unicef al país, Óscar Butragueño. Els organismes de cooperació internacional lamenten que l'ajuda internacional no arribi amb prou rapidesa i acusen el món de girar l'esquena als damnificats per la mala premsa del país, sobretot pel terrorisme i la corrupció del govern. De fet, en alguns punts del Pakistan són els talibans els que s'encarreguen de repartir l'ajuda.

La principal afectació a la salut ara mateix és la diarrea aguda, tot i que l'amenaça del còlera continua present al Pakistan. Sis milions de persones necessiten urgentment aigua potable i aliments, però només hi han tingut accés mig milió, i per això les organitzacions humanitàries reiteren les seves crides per ajudar els damnificats.

Les víctimes de les pitjors inundacions que ha viscut mai el país comencen a protestar contra el govern, per la seva ineficàcia a l'hora d'ajudar els damnificats. Mentrestant, des de Barcelona el col·lectiu pakistanès ha fet una crida a la solidaritat amb els seus compatriotes. L'acte per demanar el suport dels catalans s'ha fet aquest dimarts al vespre a la rambla del Raval, i ha aplegat un centenar de persones. S'ha obert un número de compte a La Caixa on es poden fer aportacions per enviar ajuda a les zones més afectades.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut