Barcelona

Els ocupants del pis del carrer Urgell donen el nom del fals arrendador i reconeixen que ara són conscients de la il·legalitat de la situació

Els ocupants d'un habitatge del carrer Urgell de Barcelona que impedeixen l'entrada al propietari, Carles Veiret, han declarat avui com a imputats davant del jutjat d'instrucció número 7. En el transcurs de la declaració han lliurat un document no oficial de contracte de lloguer privat i han facilitat el nom del fals arrendador. La jutge ha obert diligències per usurpació de l'habitatge tot i que els quatre ocupants, de nacionalitat xilena, han insistit que van firmar un contracte de lloguer amb una dona que a començament de mes es presentava a cobrar. Durant l'interrogatori els imputats han reconegut que ara són conscients que estan residint en un pis sense disposar d'un contracte vàlid.

Actualitzat

Els imputats han lliurat un suposat contracte amb data del 5 de novembre del 2006 i vigència per a un període de sis mesos. L'esmentat paper marca un lloguer mensual de 600 euros i 600 més de fiança. També hi figuren les inicials del nom de l'arrendador i el número d'un DNI.

Els ocupants han afirmat que van llogar el pis a través d'un anunci penjat en un locutori i no tenen l'adreça ni el número de telèfon de la suposada arrendadora. També han declarat que van entrar al pis amb les claus que els va donar la dona. Ara la jutge podrà ordenar a la policia la localització d'aquesta persona i comprovar la veracitat del contracte.

L'advocat de Carles Veiret, propietari real del pis, ha afirmat que no dóna "cap credibilitat" al document aportat i com a mostra ha esmentat que hi figura un DNI quan els ocupants van assegurar que el contracte el van firmar amb una dona equatoriana o xilena. Ara està a l'espera que s'acordi judicialment el desallotjament de l'habitatge.

Fonts judicials han assegurat que alguns dels ocupants ja han abandonat el pis davant la pressió mediàtica i el fet que les companyies d'aigua i electricitat els tallessin el subministrament.

 

Anar al contingut