La Universitat de Barcelona i l'Autònoma estan entre els cent millors centres europeus.
La Universitat de Barcelona i l'Autònoma estan entre els cent millors centres europeus.
Barcelona

Els Mossos investiguen l'enviament de cartes d'extorsió a professors de la UB

L'autor de les missives reclama a les víctimes 1.000 euros, i les amenaça amb agressions físiques si no els paguen. Prop de mitja dotzena de docents han denunciat els fets.

RedaccióActualitzat
Els Mossos d'Esquadra investiguen diverses cartes d'extorsió enviades a professors de la Universitat de Barcelona. La policia catalana ha confirmat que ja tenen 4 o 5 denúncies de docents que han rebut l'amenaça, i que ara estan treballant perquè altres professors a qui també han enviat la carta ho denunciïn.

En la missiva demanen als docents que ingressin 1.000 euros en un número de compte que consta a la carta. A més, s'afegeix que, pels ingressos de la víctima, "hem comprovat la seva posició econòmica", l'aportació no li suposarà un gran esforç". Al final, s'indica el nom del titular i el número del compte bancari.

La carta també indica que l'ingrés s'ha de fer en un termini de 5 dies, i que si el professor no el fa, s'actuarà amb amb la major de les brutalitats" contra ell i la seva família perquè "l'avarícia no ens agrada gens". En la carta es demana a la víctima que no contacti amb la policia, i s'assegura que si fa l'ingrés, mai més la tornaran a molestar.
Anar al contingut