Barcelona

Els Mossos duen a terme una operació contra la màfia xinesa a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han escorcollat locals i domicilis a Barcelona. Cerquen documentació i substàncies il·legals en una operació contra la màfia xinesa que encara està oberta. A la ronda de Sant Pau, els agents han entrat en un pis i han detingut una persona. Al carrer Bailèn, la policia ha precintat un centre d'estètica i ha detingut una dona, també de nacionalitat xinesa. També s'ha requisat documentació en altres establiments amb denúncies i regentats per població xinesa.

Actualitzat
La macrooperació ha començat la matinada del diumenge 25. La investigació és a càrrec de la Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos, concretament de la unitat de tràfic d'éssers humans, ja que es tracten casos de prostitució. Segons fonts policials, hi ha una finca situada en un dels xamfrans que formen la Gran Via de les Corts Catalanes amb el carrer Calàbria, on s'allotjava un prostítul clandestí des de fa 8 anys. Al porter automàtic del pis criden l'atenció una taca vermella i una fletxa, mentre que a la porta del prostíbul hi ha un cartell metàl·lic que anuncia "Espectáculos", i a sota un altre amb "Fiesta", amb la qual cosa les indicacions ja donen totes les indicacions necessàries.

Els veïns estaven acostumats a conviure amb el pujar i baixar de diferents homes, amb xinesos carregats de begudes i menjar, i amb sorolls estranys a hores inadequades. També veien dones la professió de les quals era fàcil d'imaginar. Els xinesos pretenien traslladar-se des de fa un temps, però els policies els han agafats abans que ho fessin.

L'operació policial continua oberta i en secret de sumari. Fonts policials asseguren que s'han registrat diferents establiments com ara botigues, perruqueries, centres d'estètica i prostíbuls clandestins.

La Divisió d'Investigació Criminal ha estat preparant aquesta operació des de fa mesos, però ha estat la nit del 25 quan ha començat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut