Vehicle dels Mossos d'Esquadra (Mossos d'Esquadra)
Vehicle dels Mossos d'Esquadra (Mossos d'Esquadra)
Barcelona

Els Mossos desarticulen una banda de falsos revisors de gas que estafava gent gran

El grup formava part d'una empresa subcontractada dedicada al manteniment d'una de les companyies de subministrament oficial de gas

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una xarxa criminal que estafava gent gran fent-se passar per revisors de gas. El grup formava part d'una empresa subcontractada per una de les companyies de subministrament oficial de gas per fer feines de manteniment i revisió.

Els agents han identificat 50 víctimes de diferents municipis catalans, però no descarten que hi hagi més casos. El grup actuava sempre de la mateixa manera: els caps seleccionaven les víctimes i desplaçaven operaris als seus domicilis. Un cop allà, els tècnics s'identificaven amb documents falsos i deien que calia fer reparacions de calderes o radiadors perquè estaven en mal estat. Acabada la feina, els cobraven grans quantitats de diners en efectiu i, en alguns casos, també robaven joies i diners.

Els Mossos recorden que les revisions obligatòries de gas es comuniquen per correu un mes abans del dia fixat. També que el tècnic que va a casa mai cobra en efectiu, sinó que l'import s'inclou en el rebut de la companyia. Hi ha un detingut a qui s'acusa de pertinença a grup criminal, obstrucció a la justícia, falsificació de document públic, estafa i intrusisme professional.

Anar al contingut