Terrassa

Els Minyons de Terrassa firmen una exhibició històrica en la seva diada

Els de malva han descarregat el 3 de 10 i el 4 de 10 amb folre i manilles i el 3 de 9 amb folre i l'agulla

RedaccióActualitzat

Exhibició en majúscules. Els Minyons de Terrassa han firmat la millor actuació de la història. Els de la camisa malva han descarregat el 3 de 10 i el 4 de 10 amb folre i manilles i el 3 de 9 amb folre i l'agulla. A la ronda de pilars, han descarregat el pilar de 8 amb folre i manilles. La diada també ha viscut el primer 5 de 9 amb folre carregat per part dels Capgrossos de Mataró.

 

Els Minyons han esperat a l'última gran diada del calendari casteller, a casa seva, per presentar una actuació antològica. Els de Terrassa han fet valer la força de la Plaça Vella amb un 3 de 10 amb folre i manilles molt solvent de sortida.

A la segona ronda, els Minyons han enfilat el colós. N'han hagut de desmuntar el peu perquè no el veien clar, però al segon intent han pogut descarregar el 4 de 10 amb folre i manilles. Han patit i, en alguns moments, mentre el descarregaven, ha semblat que havia de fer llenya, però han resistit i la plaça ha esclatat en crits i també llàgrimes d'alegria.

 

A la tercera ronda, els Minyons han anat a totes; però el 2 de 8 sense folre ha quedat en intent desmuntat. A la ronda de repetició, han descarregat amb molta solvència el 3 de 9 amb folre i l'agulla.

 

La Plaça Vella de Terrassa ha emmudit a la ronda de pilar. Els Minyons de Terrassa volien la millor exhibició de la història i han encarat el pilar de 8 amb folre i manilles. A tocar de dos quarts de tres de la tarda l'han descarregat. Fita històrica assolida.

 

Per punts, aquesta és la millor actuació de la història, superant el 3 de 10 amb folre i manilles, 2 de 8 sense folre, 3 de 9 amb folre i l'agulla i pilar de 8 amb folre i l'agulla dels Castellers de Vilafranca el 2015.

És una diada plena d'efemèrides perquè els Minyons han descarregat el 4 de 10 amb folre i manilles tot just un any després que ho fessin per primer cop. I ha estat gairebé a la mateixa hora, a tocar de dos quarts de dues de migdia. A més, el 3 de 10 inicial ha estat el desè castell de 10 de la colla.

Els Capgrossos es consoliden

La gran actuació dels Minyons no ha d'eclipsar una altra fita d'una colla a l'alça. Els Capgrossos de Mataró han carregat per primer cop a la seva història el 5 de 9 amb folre

 

En primera ronda, els de Mataró han descarregat el 3 de 9 amb folre, un castell que aquesta temporada han dominat molt bé i que és una de les colles que l'han fet més vegades. 

En segona ronda ja han intentat el 5 de 9 amb folre. Ha quedat en intent desmuntat, però el tenien entre cella i cella i en la tercera ronda han aconseguit carregar-lo.

Els Capgrossos de Mataró han tancat l'actuació amb el 4 de 8.

 

Els Castellers de Sants han completat la tripleta màgica amb el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 5 de 8.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut