Barcelona

Els llums de Nadal, que enguany consumiran un 14% menys d'energia, ja iluminen Barcelona

Els llums de Nadal que ornamentaran els carrers i monuments de Barcelona durant els 45 dies que estaran encesos, fins al 6 de gener, consumiran aquest any un 14% menys d'energia que el 2006, cosa que suposarà un estalvi en la factura municipal d'un 7%. La il·luminació nadalenca inclou aquest any diversos monuments emblemàtics de la ciutat: l'escultura "Dona amb ocell" (Parc de Joan Miró), el monument a Francesc Macià (plaça de Catalunya), les Torres Venecianes (plaça d'Espanya), l'obelisc de la plaça de Joan Carles I, la torre del Rellotge (plaça de Rius i Taulet), el monument a la República (plaça de Llucmajor) i l'escultura "David i Goliat" (plaça dels Voluntaris Olímpics).

Actualitzat

Barcelona ja té, des d'aquest divendres a la tarda, els carrers il·luminats per preparar les festes nadalenques. Edificis municipals tradicionalment il·luminats com la façana de l'ajuntament, a la plaça de Sant Jaume, i les seus del districte de les Corts, Sarrià-Sant Gervasi i Nou Barris són alguns dels llocs il·luminats.

Un 20% de les instal·lacions lluminoses es faran amb el sistema de fil lluminós de "leds"; un 18%, amb garlandes de microlàmpades o motius amb llums de 2 o 5 watts, i el 62% restant, amb el sistema de fil lluminós d'incandescència. Els llums de Nadal instal·lats aquest any a Barcelona tindran una potència de 1.658 quilowatts, enfront dels 2.130 del 2006, i el seu consum energètic serà d'uns 280 megawatts (MWh), pels 360 MWh del 2006, amb un cost per a l'Ajuntament d'uns 38.000 euros, un 7% menys que el 2006.

Barcelona continua aquest any l'experiència iniciada el 2004 amb la instal·lació de fil lluminós de "leds" al carrer Petritxol, que es va estendre el 2005 a uns altres carrers de la ciutat i a edificis emblemàtics com la façana de l'Ajuntament o el Palau de la Generalitat, i el 2006, a noves vies.

Els llums estaran encesos durant aquests 45 dies, de les 18.05 a les 21.30, és a dir, 3 hores i 25 minuts per dia, a excepció dels dies 24, 25 i 31 de desembre i el 5 de gener del 2008, quan l'horari s'amplia fins a la una de la matinada. En total, l'estona de funcionament serà de 168 hores, d'acord amb el decret de la Generalitat que estableix aquest tipus d'ornamentació.

S'il·luminaran amb motius nadalencs 310 carrers, cosa que representa un total de 55 quilòmetres de via pública, cinc menys que l'any passat. Les associacions de comerciants es faran càrrec de la instal·lació dels sistemes d'il·luminació i del seu cost, mentre que l'Ajuntament paga el consum d'energia. L'encesa oficial dels llums l'ha fet l'alcalde, Jordi Hereu, des de l'encreuament dels carrers Tajo amb Fulton.

Anar al contingut