Hèlsinki

Els líders europeus reclamen que la Unió doni prioritat a la lluita contra la immigració il·legal

Consens europeu al voltant de la immigració. Els líder d'alguns països de la Unió han aprofitat la cimera euroasiàtica a Hèlsinki per intercanviar opinions sobre aquest fenomen. Els presidents d'Itàlia, França i Finlàndia donen suport a José Luis Rodríguez Zapatero i coincideixen que la UE ha d'analitzar i afrontar el problema. Està previst que el pròxim 20 d'octubre, durant el Consell Europeu informal que se celebrarà a la localitat finlandesa de Lahti, els líders dels Vint-i-cinc analitzin la situació de la immigració il·legal. Espanya, França i Itàlia pensen fer una proposta conjunta per intentar solucionar problemes derivats d'aquest fenomen.

Actualitzat

El cap del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha coincidit amb el president francès, Jacques Chirac, i amb el primer ministre finlandès i president de torn de la UE, Matti Vanhanen, a aprofundir en pròximes cites de la Unió en l'anàlisi i la solució dels problemes derivats de la immigració il·legal. Una decisió presa en una de les xerrades informals que Zapatero ha mantingut durant la VI cimera ASEM a Hèlsinki.

Durant els treballs oficials d'aquesta cimera no està previst abordar el problema de la immigració il·legal, però el president del govern espanyol ha viatjat a Hèlsinki amb la intenció de seguir conscienciant els líders europeus de la necessitat de seguir augmentant els mitjans en la lluita contra aquest fenomen.

Precisament en aquesta mateixa línia s'ha manifestat Romano Prodi. El president del govern italià creu que la immigració il·legal ha de ser una prioritat per a la Unió Europea. Prodi ha anat més enllà i ha aventurat algunes mesures possibles per aturar el drama. Segons l'italià cal augmentar la cooperació de la UE amb els països d'origen per desenvolupar les seves economies i controlar els fluxos d'immigrants.

Prodi ja es va reunir amb el president del govern espanyol i el cap de l'estat francès per proposar a la presidència de la UE que la immigració il·legal sigui tractada en les cimeres de líders comunitaris del 20 d'octubre a Lahti (Finlàndia) i del 14-15 de desembre a Brussel·les.

Anar al contingut