Barcelona

Els exàmens per poder exercir com a advocat només es poden fer en castellà

La Generalitat i el Col·legi d'Advocats s'han ofert a assumir els costos de la traducció de l'examen al català, però el Ministeri de Justícia no hi ha accedit

RedaccióActualitzat

Prop de 500 llicenciats en Dret han fet aquest dissabte a Barcelona l'examen per poder exercir com a advocats. És el segon any que es fa en aplicació del Pla Bolonya.

Després que l'any passat aquesta prova es van fer només a Madrid, aquest any s'ha descentralitzat i es fan en cinc ciutats, entre elles, Barcelona. El Col·legi d'Advocats de Barcelona lamenta, però, que no es pot fer en català perquè el Ministeri de Justícia no l'ha permès en les altres llengües oficials.

Des del món jurídic es denuncia que la negativa del govern espanyol a incloure el català en aquest examen posa encara més de manifest la precària presència del català al món de la justícia. Consideren que és una mesura il·legal perquè no només vulnera l'Estatut, sinó la mateixa Constitució Espanyola i la Carta Europea de les Llengües.

Tant la Generalitat com el Col·legi d'Advocats es van oferir a assumir els costos i el tràmit de fer la traducció al català de l'examen. Però no ha estat suficient perquè el Ministeri de Justícia atengués la petició.

En una sentència, l'Audiència Nacional justificava que ja l'examen de l'any passat només es fes en castellà. L'argument és que la prova té un caràcter únic i idèntic per a tot el territori espanyol i que la traducció suposaria un sobrecost.

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut