Detall d'un aerogenerador d'un parc eòlic de Catalunya (Foto:ACN)
Detall d'un aerogenerador d'un parc eòlic de Catalunya (Foto:ACN)
Alt Empordà

Els ecologistes de l'Alt Empordà demanen la retirada dels projectes dels parcs eòlics

Demanen l'aturada dels projectes dels parcs eòlics perquè la zona on s'han d'instal·lar els molins de vent és la més cremada pels incendis.

RedaccióActualitzat
Cinc entitats ecologistes de l'Alt Empordà demanen la retirada d'una vintena de projectes de parcs eòlics en tràmit que es troben dintre de la zona afectada pels incendis produïts durant el mes de juliol. Les entitats han presentat al·legacions al pla de determinació de les zones de desenvolupament prioritari d'energia eòlica de la Generalitat.

El mapa d'energia eòlica que la Generalitat ha dissenyat per a l'Alt Empordà i l'ha qualificat com a prioritària per instal·lar els molins de vent és just la zona més cremada pels incendis.

Les entitats ecologistes demanen la retirada d'aquest pla perquè no recull la demanda de tots els alcaldes de la comarca de col·locar els aerogeneradors al voltant del corredor d'infraestructures. A més, demanen també la retirada dels 19 projectes de parcs eòlics actualment en tràmit i projectats entre la Jonquera i Ventalló.

La portaveu de Salvem l'Empordà, Bàrbara Schmitt, ha declarat a Catalunya Ràdio que "perquè es pugui recuperar la zona afectada no s'hi hauria d'actuar com a mínim durant dos anys".

Aquestes entitats ja van recórrer el Pla de la Generalitat el 2010.
Anar al contingut