Viladecans

Els autobusos Mohn, del Baix Llobregat, fan vaga per exigir el compliment dels descansos laborals

Els conductors d'autobusos de l'empresa Mohn, que cobreix la zona costanera del Baix Llobregat, han començat aquest dimarts un seguit d'aturades de quatre hores per torn i en dies alterns. Reclamen, entre altres qüestions, que l'empresa respecti les 12 hores de descans entre les jornades de treball. Els serveis mínims decretats per la Conselleria de Treball s'han complert amb normalitat i han obligat a mantenir la meitat d'autobusos entre les 6 del matí i les 9 del vespre, i una quarta part en horari nocturn, des de la mitjanit fins a les 4 de la matinada.

Actualitzat
La vaga parcial ha tingut lloc entre les sis i les deu del matí, les cinc i les nou del vespre i les dotze i les sis de la matinada. Les aturades, que tenen el suport de Comissions Obreres i la UGT, es repetiran els dies 8, 13 i 15 de maig.

La plantilla d'Autobusos Mohn, que integra 350 persones, assegura que l'empresa no respecta "els drets de descans" dels conductors, segons ha explicat el secretari de la secció sindical de Comissions Obreres a l'empresa, Juan Vera. El representant sindical ha lamentat que la companyia "incompleix no només el conveni, sinó el mateix Estatut dels Treballadors".

Els sindicats destaquen que tant l'Estatut dels Treballadors com el conveni de l'empresa reconeix que els treballadors han de tenir un descans mínim de 12 hores entre una jornada laboral i la següent, així com un descans setmanal mínim de 36 hores ininterrompudes. Asseguren, però, que tot i així, a l'empresa Autobusos Mohn és habitual que els conductors treballin més de 12 hores en jornada partida o que acabin una jornada de treball a les sis del matí i es reincorporin a les dues del migdia del mateix dia.

CCOO ha advertit que "no n'hi ha prou" amb el fet que l'empresa "digui que intentarà complir-ho" i ha recordat que hi ha "una resolució de magistratura del 2001" que dóna la raó als treballadors. "Els drets no són negociables", ha conclòs.
Anar al contingut