Barcelona

Els al·lergòlegs denuncien un dèficit d'especialistes a la sanitat pública catalana

Les al·lèrgies són una afecció que cada cop afecta més persones. L'Organització Mundial de la Salut (OMS) considera que hauria d'haver un al·lergòleg, un especialista en al·lèrgies, per cada 50.000 habitants. El president de la Societat Catalana d'Al·lergologia, Antoni Valero, afirma que Catalunya incompleix aquesta recomanació perquè només hi ha un metge per cada 200.000 habitants. Davant d'aquestes xifres, els especialistes reclamen a la Generalitat que actuiï.

Actualitzat
Representants de la Societat Catalana d'Al·lergologia es reuniran aviat amb la consellera de Salut, Marina Geli, per fer-li arribar les seves reclamacions. Algunes de les mesures que proposen són crear noves places de l'especialitat, dotar d'al·lergòlegs tots els hospitals, fer possible la formació de més especialistes i també poder oferir aquest servei als ambulatoris.

Antoni Valero remarca la importància d'aquesta especialitat, perquè les conseqüències poden ser molt greus. Per exemple, "una al·lèrgia alimentària pot suposar un risc important i s'ha de tenir en compte perquè es poden produir morts per una reacció de tipus al·lèrgic".

La Societat Catalana d'Al·lergologia ha fet aquestes reclamacions coincidint amb el vint-i-seté Congrés de l'Acadèmia Europea d'Al·lergologia, que se celebra a Barcelona fins dimecres que ve.
Anar al contingut