Barcelona

Els acusats dels incidents violents de Can Vies neguen la seva participació en els fets

Avui han declarat els tretze acusats pel cas de Can Vies, que han negat haver participat en els fets

Actualitzat

Els primers acusats pels aldarulls de Can Vies han negat la participació en els actes de violència del mes de maig passat al barri de Sants de Barcelona. Són uns quants dels tretze joves, nou nois i quatre noies, detinguts la quarta nit dels aldarulls pel desallotjament del centre, i per qui la fiscalia demana més de cinc anys de presó.

Els tres primers acusats que han declarat han negat tant haver participat en els aldarulls com haver llançat pedres i ampolles de vidre davant la seu del districte de Sants-Montjuïc. De fet, un d'ells ha explicat que no hi van arribar, ell i el seu grup, perquè tenia un esquinç al turmell, caminava amb una crossa i ja estava molt cansat.

Els acusats van ser detinguts en un portal del carrer de Sant Crist de la capital catalana.

Els joves jutjats han explicat que van arribar a Barcelona des de diferents poblacions de la província, com Cerdanyola, Mollet, Badia i el barri de Bellvitge de l'Hospitalet de Llobregat. Cinc dels joves acusats són de Cerdanyola i han explicat que es coneixen perquè tots pertanyen a un grup d'esplai de joves, i que aquell dia van anar a Barcelona, a Sants, a participar en una manifestació pacífica.

Un altre dels acusats que han declarat és un jove nord-americà que passava uns dies a Barcelona amb una amiga i que, segons ha explicat, es va veure sorprès pels incidents de Can Vies sense tenir-hi res a veure i sense saber el motiu de les manifestacions.

La fiscalia els demana dos anys de presó per desordre públic i tres anys i deu mesos per un delicte d'atemptat contra l'autoritat. La defensa manté que només s'havien refugiat dels aldarulls en aquell portal.

Al seu escrit de qualificació, el ministeri públic sosté que els tretze processats, juntament amb un menor d'edat, van actuar "integrats en un grup" per dur a terme accions violentes. El ministeri afirma que els processats "van actuar de forma concertada" per causar aquests disturbis.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut