Barcelona

Els acusats de matar dos treballadors de Prosegur a Terrassa declaren que no eren al lloc dels fets el dia del robatori

Aquest matí han declarat els cinc acusats de la mort de dos treballadors de Prosegur. Va passar ara fa quatre anys, quan recollien la recaptació d'uns cinemes a Terrassa i uns encaputxats els van disparar 17 trets. Avui, els presumptes responsables han assegurat que no van matar els vigilants perquè no eren al lloc dels fets aquell 9 de desembre. Han insistit que diuen la veritat i que no tenen res a amagar.

Actualitzat
Ni han estat al Parc Vallès de Terrassa ni tenen res a amagar. Són les frases més repetides de la segona sessió d'aquest judici.

"Mai he estat -ha declarat l'acusat Juan Pedro Lozano- al Parc Vallès, una única vegada en la meva vida, una única vegada m'hi van portar de la presó per fer la reconstrucció dels fets, prova que no li han deixat fer a la meva advocada i que és imprescindible per a la meva defensa, perquè em sento indefens, perquè no accepten aquesta prova".

Juan Pedro Lozano està acusat d'haver rematat un dels dos vigilants jurats de Prosegur. Ha reconegut que vivia amb identitat falsa, que estava fugit de la justícia per una condemna anterior, que es dedicava a la compravenda de cotxes, sempre a nom de la seva dona, però que, tot i així, feia una vida com qualsevol ciutadà. Els acusats han negat que es trobessin per preparar el crim, i que en unes escoltes telefòniques fetes per la policia en què parlen de diners del cotxe parlessin de repartir-se el botí de l'atracament.

Les acusacions han insistit en l'alt nivell de vida que duien els acusats, que no es correspondria amb els ingressos que avui han manifestat. Els quatre homes i la dona que seuen al banc dels acusats s'enfronten a penes d'entre 35 i 40 anys de presó per la mort de dos vigilants jurats ara fa quatre anys.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut