Els 50 punts de l'acord PP-Vox al País Valencià, que fulmina el model educatiu i lingüístic

El document detalla amb diversos eufemismes mesures que també acaben amb la llei de memòria democràtica actual, que va ser pionera

RedaccióActualitzat

L'acord de PP i Vox per governar plegats la Generalitat Valenciana, que presidirà el popular Carlos Mazón i en què el torero Vicente Barrera --de Vox-- ocuparà la vicepresidènciavol canviar el model lingüístic i educatiu actual, en el qual hi havia garantida la presència del català. 

Són 50 punts en què, per exemple, s'aposta també per eliminar les subvencions a les entitats "que promoguin els països catalans" i a favor d'aprovar una llei de "senyes d'identitat" valencianes.

Les mesures impliquen un retrocés en la defensa de la llengua i s'aposta per derogar l'actual llei de memòria democràtica, que va ser pionera, perquè consideren que "ataca la reconciliació."

També aposten perquè les famílies puguin vetar els continguts extracurriculars que es facin a l'escola com, per exemple, l'educació afectivosexual. 

Altres punts inclouen l'aprovació d'una llei integral de protecció a la família. Obvien la violència masclista i el problema estructural que suposa i recuperen el concepte de "violència intrafamiliar".

Pel que fa a la sanitat, defensen un augment del pressupost, però sense entrar en quin pes ha de tenir la sanitat pública.

En un altre punt, fan referència a la ràdio i televisió públiques del País Valencià i obren la porta a retallades, ja que apunten a un model "racional amb la conjuntura econòmica". Pel que fa als continguts, qüestionen el model actual, que aposta per la llengua catalana.

L'acord de govern no inclou referències a la crisi climàtica.

El document de 50 punts, presentat per PP i Vox, explica les mesures fent ús de diversos eufemismes i deixant alguns interrogants en temes com la immigració.

El pots consultar sencer aquí:

 

Acord de PP i Vox per governar la Generalitat valenciana by Moderador Noticies Web on Scribd

 

ARXIVAT A:
PPPaís ValenciàVox
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut