Barcelona

El turisme estranger salva als hotelers catalans el mes de juliol marcat pel descens de visitants espanyols

El turisme estranger salva el mes de juliol als hotelers a Catalunya. Els clients provinents de l'estat espanyol han caigut per sobre del 7%. Les pernoctacions, però, han pujat lleugerament respecte a l'any anterior.

RedaccióActualitzat
El turisme estranger va salvar el mes de juliol als hotelers catalans, que van tenir un important descens de clients espanyols. Segons dades fetes públiques aquest matí per l'Institut Nacional d'Estadística, les nits passades en hotels a Catalunya al juliol per residents a Espanya va caure un 7,3%, però es van incrementar un 2,5% les pernoctacions d'estrangers.
 
En total, si es compara amb el mateix mes de l'any passat, als hotels de Catalunya, hi van dormir un 0,22% més de clients, una xifra lleugerament inferior a la del conjunt d'Espanya, que va pujar 0,5%. Aquestes xifres se sumen al rècord turístic des d'inicis d'any.
 
Les dades de l'INE són només d'hotels i no inclouen càmpings, apartaments ni cases de turisme rural. En global, a Catalunya es va incrementar una mica l'estada mitjana, que ara és de prop de 4 nits per visitant.
 
Pel que fa als preus dels hotels, s'han encarit un 0,7% respecte al 2012.
 
Per zones turístiques, destaca el bon comportament de la Costa Brava, i Barcelona continua encapçalant el rànquing de ciutats en pernoctacions.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut