Madrid

Catalunya acapara el turisme estranger i Espanya marca un record històric, amb 34 milions de turistes

El mes passat van visitar Catalunya 2.100.000 turistes estrangers, un 3% més que el juliol de l'any passat, i ja s'acumula un creixement del 5% des de començaments d'any, segons l'enquesta de moviments turístics a les fronteres, Frontur. Catalunya va ser la principal destinació del turisme estranger, ja que va captar un 27% de tots els visitants que van entrar a l'estat espanyol.

RedaccióActualitzat
Rècord de turistes al juliol. El mes passat van visitar Catalunya 2.100.000 turistes estrangers, un 3% més que el juliol de l'any passat, i ja s'acumula un creixement del 5% des de començaments d'any, segons l'enquesta de moviments turístics a les fronteres, Frontur, que difon el govern espanyol. Catalunya va ser la principal destinació del turisme estranger, ja que va captar un 27% de tots els visitants que van entrar a l'estat espanyol. Els més nombrosos van ser els turistes francesos --un de cada tres estrangers--, però els que van augmentar més van ser els russos.

En el conjunt de l'estat també s'han batut rècords d'entrades, amb 7,9 milions de turistes estrangers. Aquestes dades suposen un 2,9% més respecte al mateix mes de fa un any i un nou màxim històric des del 1995.
 
En els set primers mesos de l'any van arribar una mica més de 34 milions de turistes estrangers a tot Espanya, un 3,9% més respecte al mateix període del 2012. El Regne Unit, el principal mercat al conjunt de l'estat, va registrar un repunt del 4,3% entre gener i juliol, mentre que Alemanya, el segon més important, va augmentar un 5,2% en els set primers mesos de l'any. Per la seva part, va caure el nombre de turistes de mercats com Itàlia (-13,3%) i Portugal (-7,3%). En canvi, el turisme rus es va incrementar un 30,6% des de principis d'any, fins a les 838.876 arribades.
Anar al contingut