Barcelona

El TSJC declara nul·la l'empresa mixta que gestiona el subministrament d'aigua a Barcelona i la seva àrea

TV3 ha tingut accés a la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L'empresa, públicoprivada, es va crear el novembre del 2012 per regularitzar la situació d'Aigües de Barcelona, que des del segle passat operava sense concessió

RedaccióActualitzat

Segons ha pogut saber TV3, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha declarat nul·la l'empresa mixta que gestiona el subministrament d'aigua a Barcelona i a una vintena de municipis de l'Àrea Metropolitana.

Aquesta empresa es va crear el novembre del 2012 per regularitzar la situació d'Aigües de Barcelona, que des del segle passat operava sense tenir la concessió. Però, segons el Tribunal, tant la creació de l'empresa com la posterior adjudicació del servei, feta per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, es va fer sense publicitat i sense concurs públic, és a dir, a dit. 

L'empresa, formada en un 70% per Aigües de Barcelona (Agbar), un 15% per l'AMB i un 15% per Criteria, ja ha anunciat que recorrerà davant el Tribunal Suprem. Fins que el Suprem no es pronunciï seguirà gestionant el servei de l'aigua com fins ara.

Quim Pérez, portaveu d'"Aigua és vida", ha demanat que Aigües de Barcelona passi a ser de gestió pública i ha reclamat a l'àrea de Barcelona que es posicioni clarament "en contra de recórrer aquesta sentència". Pérez està a favor d'una "reversió d'aquesta empresa" i dels "molts beneficis que podria suposar pels ciutadans" la gestió pública de la mateixa. 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut