Barcelona

El tradicional piromusical que clausura la Mercè aplega prop de 200.000 persones

Barcelona va tancar les Festes de la Mercè amb el tradicional piromusical. Prop de 200.000 persones van assistir a l'espectacle, que en aquesta ocasió es va centrar en la història de la música rock, amb un repertori de temes que van anar des dels anys seixanta fins a l'actualitat. Durant 40 minuts, els barcelonins que es van aplegar a l'avinguda Reina Maria Cristina van gaudir d'un espectacle de música i foc on va sonar, per exemple, la cançó "Grace Kelly", de Mika.

Actualitzat
Temes dels Beatles, Queen, Sopa de Cabra, Miguel Ríos o Tina Turner van marcar el ritme dels focs artificials, un muntatge del qual es va encarregar l'estudi Oído. Com és tradicional, aquest espectacle, que va ser transmès en directe per TV3, va aplegar una multitud a l'avinguda Reina Maria Cristina, que va disfrutar de la combinació de la música, els moviments compassats de les fonts màgiques de Montjuïc i els focs artificials.

El piromusical va permetre escoltar una selecció en la qual es van barrejar cançons en un recorregut des dels anys seixanta fins a l'actualitat. Marilyn Manson, Lax'n'Busto, Genesis o Avril Lavigne, U2, Fito, Lou Reed, The Police, Blur o The Cranberries van ser alguns dels altres escollits.

En total, es van cremar prop de 3,5 tones de pólvora en un espectacle en el qual els barcelonins assistents van poder participar gràcies a les 100.000 bengales i encenedors que s'havien repartit prèviament i que van fer brillar tots a la vegada, a les 22.30, quan sonava l'arxiconegut "Grace Kelly", de Mika, per a molts la cançó de l'estiu, formant una gran catifa de llum.

Segons les estimacions de l'Ajuntament, els actes de la Mercè han congregat des de divendres passat 21 de setembre uns dos milions d'espectadors, si als ja comptabilitzats diumenge -1,6 milions- se sumen els més de 100.000 que han presenciat la Cavalcada, i les desenes de milers que han assistit a l'espectacle piromusical, que han tancat les festes majors de la capital catalana.
Anar al contingut