El president del Banc Santander, Emilio Botín. (Foto: Reuters)
El president del Banc Santander, Emilio Botín. (Foto: Reuters)
Madrid

El Suprem cita a declarar Emilio Botín pels cursos de Garzón a Nova York

El jutge del Tribunal Suprem Manuel Marchena ha citat a declarar el president del Banc Santander, Emilio Botín, el 12 de maig. El magistrat l'interrogarà sobre la causa oberta contra el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón en relació amb uns cobraments que va rebre per dirigir uns cursos a la Universitat de Nova York entre el 2005 i el 2006 i que estaven patrocinats per l'entitat que dirigeix Botín. Garzón s'enfronta als càrrecs de prevaricació i suborn.

Actualitzat
Garzón hauria comès aquests delictes en tornar a Espanya, quan va rebre 302.000 dòlars i va arxivar una querella contra directius del Banc Santander, entre els quals Emilio Botín, per un procés penal per "cessions de crèdit". La fiscalia no exerceix l'acusació perquè no veu indicis de delicte en l'actuació de Garzón.

Com a prova de les bones relacions entre Garzón i Botín, l'acusació particular aporta unes cartes que el magistrat de l'Audiència Nacional va enviar al president del Santander agraint-li el patrocini dels cursos i tractant-lo d'"estimat Emilio".

La citació de Botín s'ha produït a instàncies del jutge Marchena, segons ha explicat l'advocat José Luis Mazón, un dels que va presentar la querella contra Garzón. Segons Mazón, la declaració de Botín "és molt important" perquè "pot aclarir moltes coses". "Botín té l'obligació de dir la veritat", ha dit l'advocat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut