Pla general de Josep Lluís Lara, pacient del servei, el gerent de l'Hospital d'Olot, Josep Maria Padrosa, i el cap del servei de nefrologi…
Pla general de Josep Lluís Lara, pacient del servei, el gerent de l'Hospital d'Olot, Josep Maria Padrosa, i el cap del servei de nefrologia de Clínica Girona, Josep Bronsoms fent balanç del servei aquest 25 d'agost del 2017 (horitzontal)

El servei d'hemodiàlisi de l'Hospital d'Olot atén 33 pacients en el seu primer any en funcionament

ACN Olot.-Un total de 33 pacients s'han beneficiat del servei de diàlisi a l'Hospital d'Olot en el seu primer any en funcionament. Aquestes persones, que se sotmeten a 156 sessions anuals, fins ara havien d'anar a Girona o a Figueres a fer-les. El servei es va posar en marxa l'agost de l'any passat després d'un conveni entre el centre sanitari garrotxí i la Clínica Girona. Un nefròleg, dues infermeres i una auxiliar de la clínica es desplacen a Olot a fer el tractament dilluns, dimecres i divendres. En total, s'han fet 2.999 sessions. Aquest nou servei es va posar en marxa aprofitant el nou edifici de l'Hospital d'Olot, que és més gran i ofereix més possibilitats. A la segona planta de l'edifici hi ha 13 punts de tractament en els espais habilitats. Dos dels usuaris del servei han rebut un transplantament i han pogut deixar el tractament, cinc s'han traslladat a un altre centre hospitalari i set més han mort. Actualment, el servei d'hemodiàlisi al centre garrotxí atén a 19 pacients.

Anar al contingut