Barcelona

El servei de lloguer de bicicletes de l'Ajuntament de Barcelona, tot un èxit després de tres mesos de funcionament

Una iniciativa per fer la vida quotidiana més sostenible és el "bícing", un servei de lloguer de bicicletes per moure's per la ciutat d'una manera ecològica. El sistema de lloguer de bicicletes que ha muntat l'Ajuntament de Barcelona és tot un èxit. S'hi han apuntat 75.000 persones, una xifra que ha desbordat totes les previsions. Els pròxims mesos s'ampliarà el nombre de bicicletes disponibles perquè les que ara hi ha són clarament insuficients.

Actualitzat

L'èxit del "bícing", inaugurat fa gairebé tres mesos, ha fet que l'oferta de 100 parades disponibles, amb 1.500 bicicletes, hagi quedat petita per a les més de 75.000 persones que ja s'hi han apuntat.

La promoció de llançament del servei , sis euros per a l'abonament anual, n'ha disparat el nombre d'altes, sobretot l'última setmana. A partir d’ara, el preu es multiplica per quatre i molts han aprofitat els últims dies de l'oferta per inscriure-s'hi: des de dilluns, cada dia, s'han apuntat dues mil persones més al "bícing".

L'Ajuntament vol doblar el nombre de bicicletes abans d'acabar l'any i arribar com a mínim a 4.500 el 2008. S'ampliaran les parades actuals i se n'obriran de noves fins a cobrir una àrea de la ciutat similar a la de la zona verda d'aparcament. També està previst posar en marxa abonaments de curta durada i l'ús de la bici les 24 hores del dia, una possibilitat que de moment queda limitada als divendres i dissabtes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut