Primera

El Reial Madrid arribarà líder al clàssic del Camp Nou després de derrotar l'Athletic 5-1

El Reial Madrid no s'ha deixat intimidar i ha replicat la pallissa del Barça a Almeria amb una altra golejada. El conjunt blanc s'ha desfet de l'Athletic Club al Bernabéu per un contundent 5-1 i amb aquest triomf s'assegura arribar líder al clàssic del Camp Nou. Els bascos han sabut plantar cara a l'equip de Mourinho en una bona primera meitat però les intervencions de Casillas i els gols d'Higuaín i Ronaldo han donat avantatge als locals. Llorente ha escurçat distàncies abans del descans però, ja a la segona meitat, Ramos, de penal, i Ronaldo, per partida doble, han acabat amb la resistència bilbaïna.

El Reial Madrid té un contracop letal. Sí, el seu futbol no mima l'elaboració però és vertical, rapidíssim i terriblement efectiu. Una fórmula envejable que aquest dissabte i abans de visitar el Camp Nou s'ha cobrat una nova víctima: l'Athletic Club.

Joaquín Caparrós ha plantejat un partit obert i disputat, amb el seu equip desplegant un joc agosarat davant d'un Reial Madrid que ha sabut patir però que s'ha mostrat còmode amb els espais del rival i impecable en els contraatacs. L'inici del duel entre espanyols i bascos ha estat atractiu amb Llorente superant Casillas en una claríssima oportunitat que hauria pogut suposar el 0-1 però Pepe ho ha evitat salvant sota els pals.

Ha estat qüestió de minuts que l'Athletic acabés com tants altres equips que han volgut jugar de tu a tu al Reial Madrid. Els de Mourinho han anat despertant i amb les intervencions de Casillas i dues fuetades en poc més de deu minuts n'han tingut prou per deixar mig sentenciat l'enfrontament. Higuaín ha obert el marcador en aprofitar una excel·lent assistència de Di María i batre Gorka sense contemplacions. Era el 19 de la primera meitat i, en el 30 i després que Casillas va salvar l'empat amb una mà vital a xut de Llorente, Ronaldo ha tancat una contra de manual amb el 2-0.

El conjunt basc no s'ha donat per vençut i ha pres riscos tot i ser conscient que els locals podrien eixamplar el marcador amb el seu joc de contracop. Els de Mourinho bé podrien haver fet el tercer però ha estat Llorente, en posició discutible, qui ha escurçat diferències al límit del descans en marcar l'1-2 en una jugada embolicada.

Ramos mata el partit

Semblava, doncs, que l'Athletic podria endur-se alguna cosa positiva del Bernabéu però un innocent penal de Susaeta sobre Di María ha permès Sergio Ramos fer el 3-1. Amb aquest resultat i veient la superioritat dels locals, els de Caparrós han acabat abaixant els braços. Per acabar-ho d'adobar, cinc minuts després Ronaldo ampliava el seu compte particular amb un llançament de falta directa que Gorka Iraizoz s'empassava estrepitosament.

Amb el partit sentenciat Javi Martínez encara ha enviat una pilota al travesser en una última fuetada dels bascos però, com sempre, no ha estat l'Athletic sinó el Madrid qui ha acabat tancant el marcador. Un altre penal innecessari d'Amorebieta sobre Granero en el descompte ha servit perquè Ronaldo signés un "hat-trick" i perquè el Madrid segellés el triomf per 5-1. Un marcador que permet els blancs arribar al Camp Nou com a líders del campionat.