Madrid

El rei firma el decret de nomenament de Puigdemont sense haver rebut Forcadell

La Casa del Rei ha demanat a la presidenta del Parlament que enviés per escrit la comunicació oficial de la investidura de Carles Puigdemont enlloc d'anar personalment a La Zarzuela

RedaccióActualitzat

El Rei ha firmat aquest dilluns dos decrets que recullen el cessament d'Artur Mas com a president de la Generalitat i el nomenament de Carles Puigdemont com el seu successor. Demà es publicaran al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Segons fonts de la Casa del Rei, el cap de l'Estat ha rubricat els decrets quan ha rebut la comunicació oficial des del Parlament de Catalunya sobre la investidura del nou president de la Generalitat.

El rei havia demanat que la comunicació oficial de la investidura es fes per escrit sense rebre Carme Forcadell a La Zarzuela.

 

 

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, havia demanat audiència a la Casa del Rei per comunicar oficialment el resultat de la sessió d'investidura d'aquest diumenge que ha escollit Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat de Catalunya.

La comunicació al rei de la investidura d'un president autonòmic es fa habitualment de manera presencial, però no és un requisit imprescindible. Ja va passar fa tres anys, després de la investidura d'Artur Mas, quan encara era rei Joan Carles. Llavors la casa reial va al·legar raons de salut del monarca per no facilitar l'audiència i la comunicació es va fer per carta. Ara ha tornat a passar, i ha coincidit en el temps amb l'inici de la vista oral del "cas Nóos" a Mallorca, en el qual està acusada la germana del rei, la infanta Cristina.

Entrevistada al programa "Els matins" de TV3, Forcadell ha dit que no és cert que les forces polítiques que impulsen el procés independentista tinguin intenció de vulnerar la legalitat:

"Complirem la legalitat espanyola fins que tinguem una legalitat catalana."

Carme Forcadell ha assegurat que la missió més important que tenia com a presidenta era aconseguir investir un president, i que els tres mesos que han passat no són perduts, perquè la feina comença ara. Quan li han preguntat si aquests tres mesos formen part dels 18 mesos previstos per les forces independentistes per fer la "desconnexió" d'Espanya, ha dit:

"Els divuit mesos compten a partir de la formació del govern, entenc jo."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut