El Regal Barça derrota el Caja Laboral 78-62 i es queda a només un triomf de la final de l'ACB

El Regal Barça ha deixat tocat el Caja Laboral després de sumar aquest diumenge el 2-0 en l'eliminatòria de semifinals que disputen catalans i bascos. Els de Xavi Pascual han superat el conjunt de Dusko Ivanovic amb autoritat (78-62) i viatjaran a Vitòria sabent que amb un triomf en tindran prou per segellar la seva classificació per a la final de l'ACB. Els blaugranes han sabut ser pacients i després d'uns tres primers quarts molt igualats han sentenciat aprofitant la versatilitat més gran de la seva banqueta i el gran encert en els tirs de camp durant l'últim període.

El duel d'aquest diumenge ha estat calcat al primer enfrontament de la sèrie. La igualtat entre els uns i els altres ha estat màxima i, de fet, els parcials abans del descans han estat els mateixos que els de divendres passat (18-19 i 37-29).

El Caja Laboral ha vigilat de prop Joan Carles Navarro i, en atac, s'ha brindat a la qualitat de San Emeterio i Barac -màxims anotadors de l'enfrontament amb 14 i 13 punts, respectivament-, mentre el Barça encadenava moments d'encert amb d'altres de desorientació. Això ha permès als d'Ivanovic escurçar diferències en el tercer quart i situar-se dos punts per sota dels catalans (49-47) i només una reacció en els darrers minuts del període ha permès als culers mantenir un avantatge de sis punts (53-47) abans d'afrontar els últims deu minuts.

Xavi Pascual no s'ha desesperat i ha transmès serenitat als seus homes. El tècnic ha demanat calma i serenitat, i ha estat així com amb la defensa agressiva, fent-se forts en el rebot i ofegant el rival, el Barça ha tornat a ser un equip demolidor. Lackovic -que no havia jugat cap minut en el primer partit- ha agafat la responsabilitat i ha estat determinant perquè la superioritat dels blaugranes fos més manifesta (61-51).

Sada i Perovic i, a la fi, la més gran profunditat de la banqueta culer -tots els jugadors han anotat- ha estat decisiva perquè el Barça creixés i obrís un forat decisiu. Un triple de Lackovic a pocs minuts per al final ha deixat el Caja Laboral sense opcions (66-53) i ha suposat el punt d'inflexió a partir del qual el conjunt local s'ha fet amo i senyor del partit. Els de Xavi Pascual ja no han deixat escapar el triomf i han lligat la victòria amb el 78-62 final.