Sagunt

El "Rainbow Warrior" de Greenpeace posa rumb a la preservació del Mediterrani

El vaixell insígnia de Greenpeace, el "Rainbow Warrior", navegarà durant el mes de juliol pel litoral per exigir mesures urgents per salvar el Mediterrani, un mar que els ecologistes alerten que està amenaçat de mort. Recorreran el litoral peninsular de sud a nord exigint mesures urgents. Han començat a Sagunt perquè l'organització de la Copa Amèrica no els ha deixat fer la denúncia al port de València.

Actualitzat
Els abocaments de residus, l'urbanisme desmesurat, la sobrepesca i el canvi climàtic són malalties del Mediterrani. Un mar molt sensible que requereix un segle per renovar les seves aigües.

Les meduses, per exemple, són un signe d'alarma, però també que la tonyina adulta hagi disminuït un 80 per cent en els últims 20 anys o que la línia de costa reculi. D'aquí a uns quants anys el 50 per cent del litoral estarà entaulellat.

És la radiografia que fa Greenpeace, que demana accions urgents com ara la protecció del 40 per cent del Mediterrani -ara només és reserva natural un 1 per cent-, que es desclassifiqui sòl urbanitzable i que es frenin els ports esportius i els camps de golf.

El panorama que descriu Greenpeace no és gens esperançador, però el missatge que llancen és important: si hi ha voluntat, la degradació del Mediterrani és reversible.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut