Brussel·les

La Comissió Europea portarà Espanya als tribunals per les irregularitats urbanístiques al País Valencià

La legislació urbanística del País Valencià ha fet reaccionar la Comissió Europea, que ha decidit portar l'estat espanyol davant el Tribunal de Luxemburg. Brussel·les veu irregularitats en "diversos aspectes" a l'hora de fer contractació pública i detecta vulneracions de les directives comunitàries. La llei és del País Valencià i el seu incompliment també afecta aquesta comunitat, però l'estat també haurà de respondre davant el tribunal per no haver impedit l'adjudicació de contractes irregulars.

Actualitzat
El govern espanyol i el valencià estaven avisats. En dues ocasions, Brussel·les els havia instat a prendre mesures per revertir una dinàmica irregular en les polítiques urbanísitques del País Valencià i, és cert que van respondre amb una nova llei que satisfés les demandes de la UE, però no ho van aconseguir. Ara, Europa ha fet un pas més i de l'emplaçament a acabar amb les irregularitats, ha anunciat que presentarà denúncia.

Segons Brussel·les, la nova Llei urbanística valenciana (LUV), que va derogar l’anterior Llei reguladora de l’activitat urbanística (LRAU), continua vulnerant les directives sobre contractació pública en “diversos aspectes”, com ara el contingut dels anuncis i documents de licitació. Amb la LUV es simplifica el procés de selecció dels agents urbanitzadors que havia generat certa polèmica, però no obstant això, es continuava vulnerant la normativa.

Igualment, la Comissió considera que “les autoritats espanyoles no han complert les obligacions que els imposa el dret comunitari en no haver adoptat mesures per impedir que s’adjudiquin contractes infringint la legislació de la Unió Europea”.
Anar al contingut