Barcelona

El PSOE vol fer un referèndum per validar la reforma constitucional i un altre per avalar un nou Estatut

Ho ha explicat la secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, en una entrevista al programa "Més 324"

MadridActualitzat

La secretària d'Estudis i Programes del PSOE, Meritxell Batet, afirma que els socialistes volen fer dos referèndums per solucionar el problema de l'encaix de Catalunya en l'estat espanyol. El primer per validar la reforma constitucional que caldria fer i el segon per avalar un nou Estatut per a Catalunya.

Batet confirma així el que van explicar els republicans Joan Tardà i Gabriel Rufián, és a dir, que Pedro Sánchez els havia ofert de fer un nou Estatut. La número dos de Sánchez ha dit això responent a les preguntes de Xavier Graset al programa "Més 324":

"Hi ha una manera per resoldre aquest problema que és abordar un nou marc de convivència, i això vol dir reformar la Constitució. Aquesta reforma de la Constitució implicaria fer un referèndum, a tot Espanya. I, òbviament, també aniria associat a la redacció d'un nou estatut d'autonomia. Si hi ha nova Constitució hi hauria nou estatut d'autonomia, que votaríem tots els catalans i catalanes. Per tant, hi hauria dos referèndums, legals i acordats, i a més a més, dos referèndums vinculants"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut